2019-04-22
今日係銅鑼灣行完街行行下去到灣仔見肚餓就去搵嘢食,應過見到好大間食車仔麵既餐廳,見到裝修完全唔似一間買車仔麵嘅餐廳似係一間好高級餐廳嘅裝修睇完餐牌後,見到好多有用樣餸都好吸引,最後女朋友叫左3個餸我就叫左4個,先講女朋友嘅餸韭菜餃牛肉多汁好juice 最重要個餡夠多皮夠薄,佇候牛腩佇候炆得夠入味牛腩亦都好林好牛肉味牛肉牛肉亦都有咬口,仲有麻辣豬大腸麻辣味好香但亦唔會太過麻仲有啲麻辣汁加落去個車仔麵都非常之正之後就講講我叫嘅餸,跟住我就叫咗四個餸,先講講麻辣牛肚,牛肚咬落好爽滑好有咬口好入味,食車仔麵好少會叫午餐肉最後喺呢度叫咗個午餐肉午餐肉仲未知食落嘅完全唔一樣口感特別配合買個沙嗲湯底非常之好,公園夠晒彈口食落有好香嘅冬菇味同埋豬肉味餐牌最後仲有見到幾個好特別嘅選擇原來呢間食車仔麵嘅餐廳入邊係有燉湯飲嘅,最後我哋叫咗個鮑魚花膠燉火瞳,個湯經過長長時間嘅燉煮所以係非常之有老火湯嘅火候,入邊仲有一粒大大粒嘅鮑魚同埋金華火腿呢一啲貴嘅材料,所以呢間車仔麵嘅餐廳一大家一定要去試啊因為唔係飛一般食車仔麵嘅餐廳