2020-08-05 223 views
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈Instagram: foodkiller_dk觀塘必試港女小店💛味道又得影相又靚🤟🏻平時去觀塘食野都係去果三座工廠大廈😂今日果間反而比較遠🤨而且冇乜其他餐廳😌但啲人又識自己搵上嚟🤟🏻而且知道佢點整同用咩食材,同點預備之後,我又覺得佢地幾用心同尊重傳統☺️所以價錢比較高都係可以接受🥱-🐷 #慢煮伊比利亞黑毛豬 🐷 ($188)由於慢煮同用聽伊比利亞豬既關係😼所以肉係粉嫩嘅🥰食落又juicy又味😌而且外皮係加咗甜,可以中和豬既肥☺️仲有個西柚汁,好開胃🤩 呢果必叫🥰Btw講起伊比利亞黑毛豬🐖,就順便分享下西班牙點幫巴馬火腿分級😌係用血統區分,一共有四個等級,分別係黑,紅,綠,白🤟🏻.🍝 #煙燻豬豬卡邦尼 🍝 ($108)係用咗三種唔同既豬部位,同自己較既蛋汁較🤟🏻傳統中卡邦尼係用豬面肉,但因為少有既關係,連意大利本土餐廳都愈來愈少🤟🏻呢間餐廳都竟然有😌Pasta 生熟啱啱好 al dente😌食落creamy而且莫中一種豬用咗焦糖煮,脆脆地好正斗🥰仲有煎Parmesan 芝士又係脆脆地好正😌不過份量太少🤨我大食😖可以更多😂.🍞 #焦糖香蕉雪糕法式多士 🍞
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈
Instagram: foodkiller_dk
觀塘必試港女小店💛味道又得影相又靚🤟🏻
所以價錢比較高都係可以接受🥱

🐷 #慢煮伊比利亞黑毛豬 🐷 ($188)
由於慢煮同用聽伊比利亞豬既關係😼
所以肉係粉嫩嘅🥰食落又juicy又味😌
而且外皮係加咗甜,可以中和豬既肥☺️
仲有個西柚汁,好開胃🤩 呢果必叫🥰

🍝 #煙燻豬豬卡邦尼 🍝 ($108)
係用咗三種唔同既豬部位,同自己較既蛋汁較🤟🏻
呢間餐廳都竟然有😌
不過份量太少🤨我大食😖可以更多😂

🍞 #焦糖香蕉雪糕法式多士 🍞($82)
面包🥯係餐廳搵一家小店用自己receipt整🤨 而且會用蛋汁浸全晚😌
食落口感似蛋糕🍰配埋雪糕🍦真係一流😌
總結來說 食物同服務都好 gogogo🤟🏻