2015-08-05 431 views
餐廳裝修其實好麻麻, 我地初初入去都以為係茶餐廳既質素, 但菜單動輒都要100蚊以上!個湯好有龍蝦味, 聽侍應講話係每日用新鮮龍蝦頭, 同蝦殼熬4個鐘而成, 非常新鮮又唔會咸, 裡面仲有帶子同魷魚, 佢個味道亦唔會好漿好似茶餐廳既咁, 廚師真係好好心機炭燒豬助骨真係估唔到, 超級JUICY, 好好咬, 味道甜甜酸酸, 瘦排骨中帶少少肥, 而且排骨好大, 肉多味香但羊扒就比較普通, 側面有舊肥肉, 但肉質都好稔, 個醬汁同樣係甜甜地另外仲有比較稀既燒汁可以點, 有小小酸酸甜甜, 不過本身既汁都好夠, 所以冇乜用蕃茄粟米沙沙要加$6, 冇左飯, 但都係值得既, 佢地加左一D沙律醋, 甜甜酸酸勁開胃, 味道似係沙律, 仲有D酸酸地既紅黃椒, 唔會好似食飯咁飽肚, 值得試一試既熱情果汁本身有甜味, 再加左檸檬其實好夠味, 係有種特別果酸既檸檬茶咁, 越飲越好飲, 但凍飲第一啖可能會易入口D, 熱既感覺好奇怪!
龍蝦湯
招牌燒烤拼盤(炭燒羊仔扒,炭燒豬助骨)
配菜: 蕃茄粟米莎莎
熱情果汁檸檬紅茶
龍蝦湯
招牌燒烤拼盤(炭燒羊仔扒,炭燒豬助骨)
配菜: 蕃茄粟米莎莎
熱情果汁檸檬紅茶