2006-07-23 8 views
星期六美女廚房之前,先黎個tea。坐係高台一角,好有自成一角feel!時間關係,叫左歐陸甜品拼盤n 特級小食拼盤各一。特級小食拼盤: 有炸薯角、咖喱角、蝦多士n炸魚(?!)。排列得相當好睇,而且熱辣香脆,唔會難食! 中間有一小杯沙律醬,香香甜甜,唔錯。歐陸甜品拼盤:如三層高茶形式,造型已經夠高分,顏色好繽紛,睇落已經覺得好好吃。cream puff尚算香脆,裡面cream 夠凍,口感唔錯;焦糖燉蛋面頭焦糖好甜,燉蛋好滑而且唔會太甜,幾好;芝士蛋糕好芝,呢個好味道!!只係質感較軟,唔夠硬身,稍為失色;草莓蜜桃串無食到,不過應該唔難食。碎冰朱古力: 意外地好飲!!雖然顏色望落幾淺,估唔到朱古力味相當濃郁,又唔太甜,加埋小小cream,口感更加香滑,呢個好得!!嘻嘻哈哈飲左個tea,又開開心心去買餸,為美女廚房作出準備,真好玩!!
星期六美女廚房之前,先黎個tea。