2020-09-18
今次已經不是第一次嚟,每次嚟都有新驚喜,所以今次一定要寫食評,希望可以多啲人認識呢間新開既餐廳,餐廳既第一眼吸引之處一定係裝修,整個感覺都好Chill,門口既特式牆絕對係打卡熱點。之前試過沙律,芒果大蝦🍤沙律絕對係值得推介,今次冇食沙律,叫了一個蒜香白酒汁蜆肉伴多士,佢係以一個砂煲上枱既,一打開蓋,賣相同香味超吸引,即刻開餐,蜆肉好鮮味,之後再試埋面包同啲汁,面包好脆,再同啲汁夾埋食,又鮮又脆,正!主菜試過招牌海鮮意大利粉,好足料,海鮮新鮮,同埋啲汁夾埋意粉再加少少🤏黑椒,超贊。而今次就點左客廳出名既Steaks,牛扒海鮮大餐,西冷加烤大蝦,西冷岩岩好,我唔太like食好熟好乾,但又怕太生,呢個扒真係剛好,切既時候唔會話仲有血汁,但又可以keep到生生地,再加埋餐廳既House Red,完全岩晒我既口味,仲有烤蝦,建議加少少鹽食,鮮味更出。
蒜香白酒汁蜆肉伴多士
牛扒海鮮大餐