2019-05-11
在壁球中心打完波行到中環搵食,黑仔地行行下落大雨,走左入呢棟大廈避雨....😓 咁就順便入來邊食邊等停雨啦。一入餐廳就心知不妙,環境裝修都好fancy 下,搞到著成打波look 嘅我地坐得好不自在,好彩餐廳又冇話唔接待我地呢兩位波友。講返野食:餐前免費小食鮮蕃茄醬多士(個包似focaccia ,咸香! 仲有nuts 同大大粒檻欖,very good 👍🏻👍🏻👍🏻White sangria : 個人覺得偏甜,飲唔到白酒香味,水果味都頗濃郁嘅,不過就貴左少少了,成為$85 一杯食西班牙菜唔少得嘅iberico ham ,貪心地叫左50g $350 個大洋,送蕃茄包一大杯伴食,以呢個份量,呢個質素又唔算好貴(ham 食得出好濃嘅nuts 味,連肥都可以食)再來兩道開胃前菜tapas,帶子刺身同蕃茄凍湯!帶子份量足,好夠鮮甜,擺碟仲好靚。 凍湯也不錯,好滑同埋有有濃嘅香草味下一道(我嘅主菜):蟹肉沙律,非常讚! 面頭有舊香草雪芭,蓉左落沙律度 味道加埋剛好。好多蟹肉侓有火箭菜減減飽濟感。 我一個人食 當主菜都兼太大份,不過太好食關係都俾我消滅左佢。男朋友點了的主菜慢煮beef cheek 。我
再來兩道開胃前菜tapas,帶子刺身同蕃茄凍湯!
男朋友點了的主菜慢煮beef cheek 。我試了半舊....😭😭好難食,好大陣蘇味頂唔順(我本身係愛食牛架)仲有啲似林版牛肉乾咁嘅口感...我唔識欣賞了!可能牛面係特別部位,suppose 係咁嘅味道掛!