名貴嘅松露對我嚟講向來都係遙不可及 而且通常只喺餐廳出現 但估唔到佢都可以「微服出巡」 同大眾皆愛嘅奶蓋茶拍檔 成為人手一杯嘅精品茶飲😍Golden Diamond Truffle 係香港首間以松露為主角嘅精品茶飲店 喺佢開張冇耐我就已經留意到佢啦店鋪用上來自意大利中部 Umbria (翁布里亞) 🇮🇹、新鮮空運到港嘅松露 喺炮製飲品時即席刨製鮮松露片 更會加上松露粉同松露鹽💫今次試咗新登場冇耐嘅「松露素奶蓋堅果藍山咖啡」☕ 用上產自牙買加嘅高海拔藍山一號咖啡豆 奶蓋用燕麥奶🥛同植物忌廉打成 健康得餘又啱晒素食人士並加入堅果同甘蔗 最後以松露畫龍點睛✨ 真係冇諗到松露同奶蓋可以咁夾😋 佢啲麝香提升咗奶蓋嘅鹹香味道 配上微苦嘅咖啡全無違和感🤤
名貴嘅松露對我嚟講向來都係遙不可及 而且通常只喺餐廳出現

喺炮製飲品時即席刨製鮮松露片 更會加上松露粉同松露鹽💫

今次試咗新登場冇耐嘅「松露素奶蓋堅果藍山咖啡」☕
用上產自牙買加嘅高海拔藍山一號咖啡豆
奶蓋用燕麥奶🥛同植物忌廉打成 健康得餘又啱晒素食人士
並加入堅果同甘蔗 最後以松露畫龍點睛✨

2021-08-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)