2023-05-11
平時泰國菜食得多 但係咁Fancy既泰國菜真係比較少見✨木系既裝修加上擺設甚至檯上既緞帶都好有高貴典雅既感覺🏰 仲有一個自成一角既空間俯瞰住銅鑼灣可以Chill下🥂 同廚師傾過計原來全部都係泰國人🇹🇭果然口味夠正宗 不論飲野定係食泰菜都係個好選擇👍🏻 PS餐廳店既蠟燭好有泰式酒店優雅既香味感官既體驗好完美🕯️⭐️ 前菜 🥗好Surprise好似Fine Dining咁有一道Canape😛 主角係炒香既豬肉同花生碎🥜風味濃郁配上菠蘿同埋莞茜好開胃🍍⭐️ Nafafa冬蔭公湯 🥘招牌菜果然有質素🥰 各種香料豐富但係加埋一齊好平衡🎨唔會被辣味搶曬風頭🌶️ 值得一讚既係大蝦既肉質好鮮甜 用料夠高質🦐⭐️ 肉碎生菜包 🥬炒香既肉碎地道得黎又唔會太重口味🛵青檸同蒜頭特別提升了鹹香🍋⭐️ 紅咖哩燒鴨 🦆泰式既紅咖哩比較溫和❤️ 帶濃濃既椰香🥥鴨肉好似燒鴨咁帶點焦香既甜味🔥配飯一流⭐️ 炭燒原隻珍寶魷魚 🦑珍寶魷魚啖啖肉質爽口😚簡單既炭燒已經帶出佢既鮮甜 做法特別釀左魚春 🥳配上兩種沾醬分別係青檸同埋花生辣醬 好有Exotic既感覺💜⭐️ 椰汁馬蹄冰 🍧好回味係泰國食到既街頭口味✈️ 材料有馬蹄 大樹菠蘿同埋泰式既薁蕘
好回味係泰國食到既街頭口味✈️ 材料有馬蹄 大樹菠蘿同埋泰式既薁蕘 好有熱帶既感覺🏝️