2021-12-09
Above average既Tea🥰相信大家成日覺得下午茶好伏,唔係難食就只可以為打卡🥲但!係!香港尋尋覓覓終於比我發現呢間紫色代表色既酒店Tea真係唔錯,無論鹹點定甜點都有驚喜,特別鍾意今次既甜點🤩😆🥳.JW Afternoon Tea HKD558/2人with welcome tea and coffee杯welcome tea係桂花香芬冰茶,好fresh頂層 - 鹹點🍽𝟙 鮑魚撻 - 真係有成粒鮑魚係度架😳𝟚 鴨肝醬、蜜瓜配提子無花果醬多士 - 幾鍾意呢個combination 鴨肝醬通常陣味好勁,但連埋無花果同蜜瓜波波同提子食完唔會覺得好膩𝟛 虎蝦春卷配甜酸醬 - 溫馨提示如果唔想淋曬要快d食唔好掛住影啦😆中層 - 鹹點🍽𝟙 芒果龍蝦沙律配魚子醬 - 啖啖龍蝦😋𝟚 西班牙黑毛豬火腿配鮮無花果布里芝士麥法包 - 呢個我都好鐘意!都係Balance得好好唔會比其中一樣搶左味🥰𝟛 日本桃太郎番茄配話梅汁 底層 - 甜點🍽𝟙 玫瑰士多啤梨荔枝朱古力蛋糕 - 好香玫瑰同荔枝味🌹𝟚 雲尼拿白朱古力慕斯及柚子忌廉配香檳梨榛子脆餅 - 食到輕微既香檳味🥂𝟛 黑朱古力慕斯及香梅紅絲絨海綿蛋糕配
JW Afternoon Tea HKD558/2人
with welcome tea and coffee
杯welcome tea係桂花香芬冰茶,好fresh
頂層 - 鹹點🍽
𝟙 鮑魚撻 - 真係有成粒鮑魚係度架😳
中層 - 鹹點🍽
𝟙 芒果龍蝦沙律配魚子醬 - 啖啖龍蝦😋
𝟛 日本桃太郎番茄配話梅汁
底層 - 甜點🍽
𝟙 玫瑰士多啤梨荔枝朱古力蛋糕 - 好香玫瑰同荔枝味🌹
𝟛 黑朱古力慕斯及香梅紅絲絨海綿蛋糕配棉花糖 - 外表靚至餘又好食想encore🥳
𝟜 香草杏桃芝士蛋糕 - 可能麻麻地杏桃既味所以唔太鍾意,芝士蛋糕有d實
𝟝 紅寶石朱古力雲尼拿芝士忌廉配藍莓朱古力脆撻 - 呢款我都幾鍾意,面層既玫瑰花紋係天然粉紅色既紅寶石朱古力,入面係芝士忌廉同藍莓醬,配埋偏苦既朱古力撻啱曬我口味!🍫 呢款係我最鍾意既蛋糕🤩
𝟞 迷你綠茶紅豆牛角包 - 本身對綠茶完全0興趣既我竟然覺得超好食!佢裡面既綠茶mousse少少苦但配埋牛角包面頭唔知係咪有層糖水,勁夾好好食🥐🍵
英式鬆餅 原味及提子
配果醬、德文都奶油
由於份量好多太飽食唔落scone,下次要唔食lunch先黎食過🔥整體黎講真係好好食,而且坐係落地大玻璃旁望住窗外風景都幾chill,之前早左成個月先book到想試既朋友記得早d打電話book位啦!
ig@foodie_hei