2019-05-02
有朋友鍾意食片皮鴨,search open rice 見到呢間有就試下... 之前食過美中鴨子,都覺得唔錯,點知呢間係仲好食,而且價錢平好多! 勁推介!首先一入門口已經覺得地方好大 (因為係用黎擺婚宴),好多人食,全場幾乎坐滿! 我覺得啲服務阿姐好有禮貌,招呼殷勤,加埋著左制服,整體感覺好專業! 因為得三個人,點左個片皮鴨,炸子雞同蒸金菇茄子... 片皮鴨$188全隻,比起出面食係平好多,而且份量好多,個師傅仲要係你面前一片片咁片一大碟出黎! 鴨皮好脆好香,鴨肉就好腍唔鞋,食嘅時候配上葱,青瓜同醬,啲油香出哂黎真係好好食! 隻炸子雞同平時飲宴食到嘅差不多,佢個皮做得好脆,啲肉夠嫩但又唔會話唔熟,特別嘅係有個南乳醬點,幾惹味; 至於個蒸茄子就好有住家飯嘅感覺,個味好清新。平日好少食酒樓嘅我,對於今晚真係覺得好有驚喜! 啲野食真心好食,價錢合理,而且份量多,啲staff嘅服務又好,睇得出佢地有heart, 超級推介,絕對有下次!