2023-06-25
位於喜來登酒店的中餐廳獲得各大媒體的好評同埋推介✨大家都話係高質素中菜 雖然價錢唔平 但係我覺得絕對一試 唔會失望😽 餐廳菜色種類繁多 中午時段係有賣點心的 晚市就係做翻酒樓中菜👐🏻花膠瑤柱鴨絲羹🍲($138)湯超級推介💯裡面材料滿滿 真係每一淡都超級有咬口 材料包括— 乾瑤柱 木耳 燒鴨 菇 花膠 等等👍🏻 重點係埋烤鴨皮既油香味 個烤鴨味超重 我會建議可以兩個人分一個 咁唔會太飽同埋可以試多d唔同菜式🌜芝士焗釀蟹蓋🦀($238) 蟹蓋裡面既蟹肉真係超級大舊 真係食到淡淡肉🤩唔係只係得一絲絲 而且裡面應該加左少少cream同埋芝士 炒埋大量洋蔥+蘑菇+煙肉 諗起都流嗮口水🤤上面層芝士仲要焗到少少脆脆哋鳳梨咕嚕肉($238)咕嚕肉既炸粉超級香脆 即使加左咕嚕肉汁 食落去都仲係脆卜卜 而且個汁酸酸甜甜 幾好食 甜味應該係有菠蘿調返d味出黎 一塊咕嚕肉配埋青椒🫑 可以解下膩 幾fresh 同埋隔離有少少腰果 又有另外一種口感 羊肚菌炆豆腐🍄($268) 豆腐既煮法有少少似紅燒豆腐 但係佢會再多一層牛肚菌味 更加香口 牛肚菌既味道有少少似黑松露 應該大家都係菌類🥢天寶閣炒飯 ✌🏻($388)
獲得各大媒體的好評同埋推介✨
花膠瑤柱鴨絲羹🍲($138)
芝士焗釀蟹蓋🦀($238)
鳳梨咕嚕肉($238)
羊肚菌炆豆腐🍄($268)
天寶閣炒飯 ✌🏻($388)
呢個炒飯包括超級多海鮮 真係每一口都是到唔同既海鮮 絕對唔吝嗇 海鮮包括 — 蝦🦐 、帶子、鮑魚 等等 而且炒飯既蛋香味好出 仲要炒到粒粒分明 飯又唔會過淋🍙
味道:🥠🥠🥠🥠.5/5