6 day(s) ago 20 views
#慶祝 #聖誕🎄 為咗慶祝6299返咗嚟過聖誕,即刻約附近一間比較出名嘅串燒店食個靚飯🥳暢談一番😋呢度乾淨,又有特色嘅串燒爐,仲有BB凳好Baby Friendly👦🏻🎉🍢 大漠烤羊肉串、烤西班牙黑豚五花、燒豬頸肉我哋一打開Menu就見到呢個烤羊肉串,一個價錢已經有五串😍超級抵🎉就叫咗來試吓😋真係估唔到咁有羊味,啱晒我,另一款黑豚豚五花串都係一個價錢有5串🍢豬肉味都好出!豬頸肉又係一set好多條,配埋甜酸醬,夠晒滋味😋🦑 Q彈烤魷魚、夏威夷烤菠蘿Lisba話好耐無食烤魷魚,所以就叫咗一個來試吓,估唔到魷魚🦑又真係敲到香脆😋鮮味十足,加埋呢個烤菠蘿🍍Lisboy最愛食物之一,一上碟勁大塊,好多汁,Lisboy食到舔舔脷🥰🫕 超濃厚芝士撈丁、小野人黑松露烤飯呢間食店叫小野人,所以叫咗佢哋招牌黑松露撈飯試一試,估唔到黑松露超多,超濃味,配埋紫菜食好似食緊日式紫菜卷咁樣,出奇地夾😋而另一個超濃厚芝士撈丁都係不得了,夾起芝士滿滿🍜夠晒滋味😋滋味濃~🍆 蒜蓉烤茄子、日式年糕燒、糖烤牛油方包食串燒店又點?可以試試佢哋嘅特色食物蒜蓉燒茄子呢😋呢度嘅蒜蓉燒茄子係原條咁上,仲好多蒜蓉喺面添,夠晒入味,真係

🍢 大漠烤羊肉串、烤西班牙黑豚五花、燒豬頸肉

🦑 Q彈烤魷魚、夏威夷烤菠蘿

🫕 超濃厚芝士撈丁、小野人黑松露烤飯

🍆 蒜蓉烤茄子、日式年糕燒、糖烤牛油方包
食串燒店又點?可以試試佢哋嘅特色食物蒜蓉燒茄子呢😋呢度嘅蒜蓉燒茄子係原條咁上,仲好多蒜蓉喺面添,夠晒入味,真係好抵食!仲叫咗個特色嘅日式年糕燒,燒完煙煙韌韌,最正佢係配有煉奶同埋糖粉😍用嚟做甜品真係一流,一人叫咗一嚿,最後不得不提炸呢個牛油方包,表面癡滿牛油同埋粒粒糖粒烤一烤已經脆卜卜同好香甜,食完好滿足🎉

🍜 小鐵鍋蒜蓉金菇、烤新鮮李姐臭豆腐
當然我哋都食咗呢間舖出名嘅招牌李姐臭豆腐😂臭豆腐,果然名不虛傳臭味撲鼻😋鍾意特別味道嘅都可以一試,食咗咁多肉,當然要試吓佢哋嘅蒜蓉金菇,減下啲罪惡感點知蒜蓉滿滿,原隻鐵鍋咁上檯,儀式感十足!

🍹 元氣森林水果茶、小野人手打檸檬茶
估唔到就好大杯😍呢兩大杯水果茶真係睇得又好飲,水果茶茶仲有好多生果添,我哋四個人叫咗兩大杯水果茶同檸檬茶都夠晒皮😋
  • 大漠烤羊肉串
  • 糖烤牛奶方包