2023-08-16
夏天熱辣辣 見到呢間乳酪小店即刻衝過去試試🍦之前已經係中環街市見過 中午時段都幾多打工仔回過來幫襯😌👍🏻 今日終於飲到!我平日過來長洲 都幾舒服 小店客源都穩定 但係唔係逼到無位坐🤍小店主打乳酪飲品 用真材實料 飲手搖飲料都完全唔內疚✌🏻🥤藍莓角酪🫐($42)乳酪偏稀 唔會太heavy👀 乳酪既酸酸甜甜味都出 配埋藍莓幾夾 同埋好消暑 幾fresh🧊但係藍莓味唔係幾重 唔係好似食藍莓乳酪杯個種!呢杯係配埋紫米💜 紫米同杯飲品幾夾 仲令到佢有少少咬口 增加飽腹感!可能都係紫米同埋乳酪原本隻味已經好出 所以會微微蓋過藍莓味~百香果角酪🤩($38)乳酪底同上面個杯一樣 飲品裡面有粒粒百香果 真材實料💪🏼角酪卷🧁($42) 呢個蛋捲幾靚仔 仲要每日限量售賣🥹 雪紡蛋糕係蝶豆花味 中間有一層士多啤梨cream🍓最令我震驚既係白色個層cream竟然係yoghurt味 唔會食到好膩 幾特別🩷味道:🍨🍨🍨🍨/5📍 長洲角酪 (長洲)地址:長洲新興街78號地舖
夏天熱辣辣 見到呢間乳酪小店即刻衝過去試試🍦
小店主打乳酪飲品 用真材實料 飲手搖飲料都完全唔內疚✌🏻🥤
藍莓角酪🫐($42)
乳酪偏稀 唔會太heavy👀
百香果角酪🤩($38)
乳酪底同上面個杯一樣 飲品裡面有粒粒百香果 真材實料💪🏼
角酪卷🧁($42)
呢個蛋捲幾靚仔 仲要每日限量售賣🥹
雪紡蛋糕係蝶豆花味 中間有一層士多啤梨cream🍓
味道:🍨🍨🍨🍨/5
📍 長洲角酪 (長洲)
地址:長洲新興街78號地舖