2023-05-04
太耐冇同閨蜜出街行吓,呼吸下新鮮空氣🥰雖然大熱天行係條街度都好快流晒汗🥵但係天氣實在太好,決定約出嚟好好地談下心❤️因為實在太熱,所以都唔想食一啲熱食,轉個彎就有間壽司舖,一於一齊去食壽司🍣呢間餐廳,我記得唔同地區都有分店,而且每次都好受歡迎,長期好多人排隊,難得我哋揀咗𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐭𝐢𝐦𝐞之後,所以好快就可以入座~🍴海膽壽司盛合(期間限定) 當中包含 :🥢海膽赤蝦壽司 🥢海膽帶子壽司 🥢海膽魷魚壽司🥢蟹肉海壽司 🥢海膽火炙左口魚邊壽司每一道都有海膽係上面!海膽新鮮無腥味👍🏻有兩款仲要有火炙過,比起平時普通食更加香;當中帶子同左口魚款係我地既至愛😋🍴軟殻蟹定食配有蟹籽沙律、味噌湯,先為自己開定個胃,再慢慢食好脆口既軟殻蟹,脆而不膩😍而且烏冬唔會太大碗,唔會食到好飽~🍴蒲燒鰻魚飯鰻魚無骨,而且烤到焦脆,非常好味🤤再加埋燒汁一齊食,呢個配搭實無錯😎🍴火炙大呑拿魚腩海苔壽司呢個好特別,會有個木架呈上,火炙完既呑拿魚腩魚油十足,超滿足!🍴小長井蠔我同閨蜜一放落口:天啊!好新鮮好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🦪完完全全係壓軸出場!而且洗得好乾淨,一啲沙同殻都無💯
🍴海膽壽司盛合(期間限定) 當中包含 :
🥢海膽赤蝦壽司 🥢海膽帶子壽司 🥢海膽魷魚壽司