5 day(s) ago
相信牛大人大家都食唔少,品質有水準,今次我去觀塘,6點前就好多人排隊,上網預約定較穩陣今次食「日本黑毛和牛A4+」120分鐘任食套餐,每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鲜拼盤😍🍲魚白湯三文魚豆腐鍋平時打邊爐都要重口味嘅鍋底,今次轉一轉要清淡啲嘅,的確冇咁鹹感覺healthy d,即場放入三文魚粒、豆腐、杞子、蟲草花、薑片、芫荽等🐄日本黑毛和牛A4+色澤超靚,肥瘦均勻,食落不油膩,超得👍🏻🥢海鮮拼盤有鮑魚、扇貝、蟶子、蠔,整體好食好正😋🐮澳州和牛牛丸先生好鐘意,好有牛味又多汁,好juicy👍🏻🐷伊比利亞黑毛豬梅肉唔止牛好食,呢款豬都好正,薄薄地但好有豬肉味,肥瘦均勻,推薦🫶🏻🐮美國SRF極黑牛🐮安格斯牛小排🐮手切封門柳🐮一口牛肉粒🐮美國PRIME梅级肩里肌🐮安格斯特選牛板腱🐮澳洲和牛M5牛肩卷多款牛肉部位,牛味濃油脂冇咁重,有質素👍🏻🥢鮮甜鮑魚🥢古法醉鮑魚🥢炭燒鹽蔥鮑魚🥢柚子燒汁鮑魚鮑魚都任食,勁抵!之前都食過炭燒鹽蔥鮑魚,好正必食!鮑魚質地爽甜,炭燒鹽蔥好惹味🥢台式小食士林鹽酥雞 真豬小香腸🍋鴨屎香檸檬茶味道酸酸,開胃又解油膩,好飲🧋珍珠奶茶拍得住茶飲店,好飲仲有🍻少爺啤拉格啤酒 $58
🍲魚白湯三文魚豆腐鍋
🐄日本黑毛和牛A4+
色澤超靚,肥瘦均勻,食落不油膩,超得👍🏻
有鮑魚、扇貝、蟶子、蠔,整體好食好正😋
🐮澳州和牛牛丸
先生好鐘意,好有牛味又多汁,好juicy👍🏻
🐷伊比利亞黑毛豬梅肉
多款牛肉部位,牛味濃油脂冇咁重,有質素👍🏻
🥢鮮甜鮑魚🥢古法醉鮑魚🥢炭燒鹽蔥鮑魚🥢柚子燒汁鮑魚
🥢台式小食
士林鹽酥雞 真豬小香腸
🍋鴨屎香檸檬茶
味道酸酸,開胃又解油膩,好飲
🧋珍珠奶茶
拍得住茶飲店,好飲
仲有🍻少爺啤拉格啤酒 $58,自助區當然唔少得各種蔬菜,有茼蒿菜、皇帝菜㖭,飲品有桂花烏龍、洛神花冷泡茶等,最後唔少得雪糕😋
🚩牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心) (觀塘) @masterbeef.hk
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓