2018-12-20
每次買聖誕節交換禮物都真係諗到頭都爆,今次嘅主題係「最低B」,就梗係去旺中兆萬有咩啱啦!好彩總算買完,就當然要去醫肚啦!我哋見到旺角女人街滾喜火鍋專門店,2個半鐘雞煲加火鍋仼飲仼食,好似幾吸引,就入去試下!麻辣雞煲首先食咗雞煲先,雞煲有大中小同BB辣,我們揀咗中辣。上枱嗰陣會連埋計時器,三分鐘就可以打開蓋。一開蓋就聞到好香嘅麻辣味,雞件煮得啱啱好,肉質嫩滑,吸晒麻辣汁,加埋洋葱、乾葱、芫茜同辣椒等配料,真係好惹味。仼食火鍋吃完雞煲之後,大家可加豬骨湯打邊爐。我哋因為唔想嗰湯底咁多油,所以加了$28換咗嗰香茜皮蛋鍋,芫茜味濃郁,清甜美味,正!安格斯牛肩胛我哋揀咗每人$208嘅安格斯牛肩胛雪花比例平均,牛味濃郁,肉質嫩滑,煮大概8秒就食得,無得彈!西班牙黑豚肉黑豚肉質素好好,肉質呈淡粉紅色,薄薄一塊快速熟透,入口鮮味十足。澳洲牛舌薄切牛舌煮大概8秒就食得,牛味香濃,一定要encore!除此之外,仲有60多款火鍋配料仼食,包括鮮蝦、牛栢葉、水魷、各款丸類同蔬菜,真係好滿足!大家千祈唔好錯過自家製咸蛋炸魚皮,味道豐富,係一個唔錯嘅小食。By A姐M佬 玩樂日記
麻辣雞煲
仼食火鍋
安格斯牛肩胛
西班牙黑豚肉
澳洲牛舌
薄切牛舌煮大概8秒就食得,牛味香濃,一定要encore!
By A姐M佬 玩樂日記