2023-05-15
假日黎到錦田間間餐廳都full house,本身想食既泰國菜超長龍,店員又勸我地唔好等,唯有行遠啲睇下有咩食。Openrice見到Cohee,地點唔太遠,就去左喇!去到咁岩唔使排隊,有2個鋪面,應該一邊煮野食,另一面沖咖啡,所以坐近門口位有啲慘,不停開關…不過假期人多互相遷就下啦😴小店既vibe好悠閒,有一種社區既感覺,好多客都好似住附近咁,同店員關係好好。以為係打卡cafe!完全冇諗過野食咁高汁!煙三文魚、牛油果、cream cheese bagel、沙律菜好fresh, 口感好好, bagel yum yum!! 另一款all day breakfast雞胸、炒蛋、大啡菇、牛油果、腸、沙律菜、多士份量多到滿瀉,雞蛋注明用日本蛋,特別濃郁,雞胸超大份!對得住價錢,CP高到爆!大滿足!✨原來可以電話/網上留位,咁就唔使排隊喇Encore: ✅✅✅✅✅下次會再試試喺舊粉嶺裁判法院既分店,響舊建築物嘆啡一定別有風味!
以為係打卡cafe!完全冇諗過野食咁高汁!
好fresh, 口感好好, bagel yum yum!!
另一款all day breakfast
雞胸、炒蛋、大啡菇、牛油果、腸、沙律菜、多士
✨原來可以電話/網上留位,咁就唔使排隊喇
Encore: ✅✅✅✅✅