2022-05-20
一個字,抵~靜靜雞話你地知我好中意食日本野但屋企樓下既日本野又抵食唔貴🙈醬油漬牛舌手打烏冬 $74你以為個烏冬$74咁貴,其實佢個烏冬包咗沙律,蒸蛋,兩個手卷,甜品同埋重要嘅烏冬❤️我食唔曬份量真係好多,手卷唔係細細個嗰啲,係正常份量。個烏冬嘅份量都係唔少而且手打烏冬口感我鍾意,牛舌足足有八件咁多,好少食到有咁多牛舌嘅烏冬,仲要唔算好薄,再加上醬油漬味令到牛舌更加好味😋超甜白粟米 $19我見到佢推廣呢個,估唔到以前做日本餐嘅我都俾咗呢啲推廣吸引住,因為多數呢啲係期間限定,賣完就冇,忍唔住試吓佢甜唔甜。嚟到嘅時候超香牛油味,望住佢啲牛油係我面前溶,代表咗粟米係熱嘅,同平時食街市買嗰啲粟米有分別,但係牛油真係令到粟米更天水圍都有咁靚嘅日本居酒屋食物又唔貴,門口仲要有得買日本凍貨,好驚喜同好中意呢個環境,屋企樓下日本嘢世一
醬油漬牛舌手打烏冬 $74
份量真係好多,手卷唔係細細個嗰啲,係正常份量。
超甜白粟米 $19