2022-11-07 314 views
嚟介紹良心便當啦💛!要講良心便堂🍱,我自己第一時間諗起就真係重光弁当😍。見好似都有一段時間冇去食,今次難得有機會就去咗位於新蒲崗嘅分店食👾。如果大家想知係咩,就一定要繼續睇落去啦!食物方面☝🏻#手作和牛漢堡扒弁当($98)首先想介紹嘅便當係我想食好耐嘅漢堡扒便當🤤。根據餐廳嘅Menu,呢度嘅漢堡扒係經大廚親自手打㗎🫡,經過手打嘅漢堡扒就會變得鬆軟多汁😍,另外再淋上芬香撲鼻嘅黑椒汁,最佳拍檔呢個稱號可以話係當之無愧😎。便當個賣相我自己覺得都幾靚🤩,都算幾適合打卡🤳。沙律加咗醋夠酸甜開胃🥗,另外都仲有蘿蔔、蟹柳同毛豆嘅前菜🥰。之後塊漢堡扒就真係好比到驚喜我😌,選用和牛嚟手打漢堡扒真係會特別香🐂,另外食落真係同Menu講嘅一樣咁鬆軟😚,黑椒汁除咗可以配漢堡扒之外,都可以配飯一齊食🥳。#滑蛋鰻魚丼($98)之後要介紹嘅第二個便當就係滑蛋鰻魚丼😋,餐廳嘅便當都係用咗北海道米嚟整嘅🇯🇵,喺米飯方面可以話係有質素嘅保證👍。因為係滑蛋嘅緣故🥚,所以蛋嘅質地都唔會話太老,而蛋汁都成功包裹住米飯🍚。鰻魚識落都夠晒新鮮🤭,真係好啱送飯食😬。另外仲可以根據個人喜好來加紫菜🤪,喺口感都會上又多一番層次!評分以🌕
嚟介紹良心便當啦💛!

食物方面☝🏻
#手作和牛漢堡扒弁当($98)

#滑蛋鰻魚丼($98)

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑