2021-02-03
今日好遠水路去megabox行下街,咁就見到呢間壽司店,就去試下。入到去都好有去日本食回轉壽司既感覺,可以當自己翻左鄉下。黑松露紋甲魷魚壽司$24 佢既魷魚食落就知好新鮮,少少爽口,黑松露味好出,2樣味道夾埋好唔錯,壽司飯量適中,唔會太酸,壽司飯既味道都好好。左口魚邊壽司$24左口魚入口即溶,好香火灸味,燒到好香,油脂好夠,亦都係好新鮮。黑松露劍魚壽司$27呢個好特別,我個人第一次食劍魚,佢個質地少少實,唔係入口即溶或者腍身質感,冇腥味,加埋黑松露個味道好好,其特別既刺身,未食過可以試下。濃芝士軟殼蟹卷$38好香燒芝士味,軟殼蟹好脆口,唔會腍左,亦都唔會好細舊,好足料,面頭仲有d蝦籽沙律醬多重味道。火灸三文魚壽司刺身部分都大塊,燒到好香,食落成個口都係三文魚,亦都入口即溶,d油脂爆哂出黎好正。吞拿魚蓉壽司佢既魚蓉份量好大,食落綿綿口感,冇腥味,紫菜新鮮,食落成個口都係魚蓉,超足料。帶子海膽飯佢既海膽好新鮮,唔會苦唔會怪味,份量亦唔少,帶子好新鮮好鮮嫩,佢個份量都可一個人食。炭燒雞泡魚呢個好特別,食落好香碳燒味,煙煙unun,似食魚乾感覺,但佢既味好接近蠟腸味,好得意,亦都好好食,呢個小
入到去都好有去日本食回轉壽司既感覺,可以當自己翻左鄉下。
黑松露紋甲魷魚壽司$24
左口魚邊壽司$24
黑松露劍魚壽司$27
濃芝士軟殼蟹卷$38
火灸三文魚壽司
吞拿魚蓉壽司
帶子海膽飯
炭燒雞泡魚
呢個好特別,食落好香碳燒味,煙煙unun,似食魚乾感覺,但佢既味好接近蠟腸味,好得意,亦都好好食,呢個小食要試。
佢既價錢中等,但質素好好,真係食得過去開megabox可以去試下