2019-04-07 461 views
想同朋友試吓新火鍋店,於是問吓同事有咩好介紹,同事話試咗間新開嘅唔錯 ,我同朋友決定呢晚試吓先。火鍋店原來仲係試業中,有全單68折優惠,我哋一於食到盡! 火鍋醬料係自行調較嘅。見到刺身都有唔少選擇,於是叫咗日式刺身拼盤,有三文魚、油甘魚、鯛魚,每款魚生都好肥美,食落肉質唔會軟軟的,入口就知道佢哋好新鮮。另外,我好耐都無食過龍蝦刺身,所以忍唔住叫咗個龍蝦活魚刺身,裡面有美國龍蝦仔、立魚,上枱時龍蝦頭仲識郁,龍蝦肉食落爽甜,有一陣海水回甘嘅鮮味,雖然龍蝦仔唔算好大隻,但都有好多肉,真係好好味! 另外,立魚刺身食落都彈牙有口,有魚鮮味,係新鮮魚先會有嘅味道,呢個拼盤性價比好高,勁正! 火鍋湯底有好多選擇,我哋揀咗銀湯腿翅鍋,嚟到真係好驚喜,啲翅係嚟到之後,喺你面前加落啲湯度,翅針都幾粗吓,可以輕易夾到,食落爽滑彈牙,雞湯香濃,飲落膠住個口,我同朋友飲咗好幾碗,之後先開始打邊爐! 因為朋友唔食牛,所以叫咗個豬八戒拼盤,當中有本地黑毛豬、豬下青、粉腸、豬肺、豬肚,樣樣都有啲,可以豬嘅唔同部位都食晒,黑毛豬食落有豬肉香味,豬下青淋滑,而內臟都洗得好乾淨,無膻味,唔錯! 手製四寶餃有黑松露帶子餃、

火鍋店原來仲係試業中,有全單68折優惠,我哋一於食到盡!

火鍋醬料係自行調較嘅。

手製四寶餃有黑松露帶子餃、手製韭菜餃、手製水餃、白菜餃,4款都好足料,粒粒都爆晒餡咁,黑松露餃嘅黑松露味勁香,見到有黑松露碎,韭菜餃嘅韭菜味勁香濃,多菜少肉,水餃加咗筍絲,食落多一份爽脆,白菜餃食落很清新,都係多菜少肉,4款餃嘅質素都好高,真係好好食!

食咗咁多肉,緊係要食返啲菜平衡吓,我哋叫咗油麥菜,啲菜好爽甜!

因為打邊爐難免會熱氣,所以叫咗紫貝天散葵,飲落酸酸甜甜,既解渴解膩,又可以清熱,邊飲邊食火鍋就最舒服!

餐廳職員有禮,仲會不時主動加茶,無論係火鍋配料、湯底,又或係刺身,所有食物水平都好高,而且呢餐埋單有68折,性價比好高,遲啲會再約家人過嚟打邊爐。
2019-03-28
Type of Meal