2021-05-27
🌟Shirsh Touk 🍢 $108 (9.5/10)賣相一百分嘅雞肉串燒 雖然只得兩串但係其實非常大條 一串都可以分拆為五六舊 旁邊配左啲黃椒同埋紅椒 食落冇咁heavy 雞肉非常嫩滑 配埋餐廳秘製嘅醬汁 酸酸辣辣加埋啲香料 就更加惹味 初頭我同朋友都唔知點樣拆開啲肉 店員見到我哋咁手忙腳亂 就主動上前幫我哋處理咗佢 Butter Chicken 🐤 $128 (8.5/10)其中一個最鍾意嘅印度咖喱就係butter chicken 咖喱醬汁入面有洋蔥 蒜蓉 姜 蕃茄 同埋腰果 係一個比較溫和嘅咖喱 所以就算唔食得辣嘅朋友都可以接受 呢個醬汁非常之creamy順滑 但係又唔會太漏 另外雞肉好嫩滑🌟Truffle Naan 🇮🇳 $38 (9/10)本來打算叫原味嘅naan 但係店員誠意係推薦黑松露naan 話呢款好受客人歡迎 而且同butter chicken好夾 所以就決定試下果然店員冇介紹錯 naan煎得非常香脆 做到外脆內軟個口感 黑松露味都好濃郁 但係又唔會比咖喱味掩蓋 兩者都幾夾 不過建議大家要盡快食用 因為一旦凍咗就會變到好硬 完全冇咗嗰種口感OVERALL: 大推薦🤩
🌟Truffle Naan 🇮🇳 $38 (9/10)
OVERALL: 大推薦🤩 (9/10)
店員主要都係印度人 非常友善 會主動介紹Menu又不停咁樣斟水食完又會走黎同你傾吓計問吓你對食物嘅意見
而且小店嘅裝修非常時尚 以墨綠色為主 比人一種好高貴嘅感覺 另外亦有室外位置
午市嘅價錢都幾經濟實惠 CP值幾高
🌟為推薦