享樂烘焙係一間賣台式同日式麵包嘅小店,佢哋賣嘅麵包款式琳琅滿目,有牛角包🥐、貝果🥯、吐司🍞、法包🥖、鬆餅、冰心包等等,而且口味配搭新穎又好食,多到我唔知要試邊款好🤣 但重點係價錢都唔算太貴😌•貝果係最出名嘅產品之一,價錢唔算貴,當日去到仲有8款口味可以揀🤩小貼心嘅係每款貝果嘅價錢牌上面會寫晒有無包含蛋、奶、糖、牛油~等大家可以選擇適合自己嘅口味,尤其方便素食者~🥢 湯種伯爵麻糬奶茶貝果 $20價錢牌寫住呢款用上斯里蘭卡伯爵茶,加上台灣黑糖麻糬~不過就無特別寫有無落牛油、雞蛋、奶、糖,所以應該係落晒🤣 就咁望落都見到唔少伯爵茶粉,但食落聞落無乜味,呢款貝果嘅外皮硬少少,入面就口感煙韌,一切開聞到好香黑糖味,食落都係黑糖味比較濃同搶,而奶茶餡就少少偏甜,加埋一齊真係有少少黑糖珍珠奶茶嘅感覺🤣•🥢 湯種野生藍莓乳酪貝果 $18 呢款貝果用上野生小藍莓乾配幼滑cream cheese,而且寫明無落雞蛋同牛油~叮熱咗之後幾鬆軟,藍莓乾酸酸甜甜同cream cheese好夾,成個貝果嘅主要甜味嚟自藍莓乾,但都夠味又唔會太甜~•🥢 法國LESCURE草莓酥 $18呢款應該要即食先最好食,因為上面有吉

🥢 湯種伯爵麻糬奶茶貝果 $20

🥢 湯種野生藍莓乳酪貝果 $18

🥢 法國LESCURE草莓酥 $18
呢款應該要即食先最好食,因為上面有吉士、忌廉同埋士多啤梨,所以無得翻熱嚟食😣 一打開個袋,啲士多啤梨味就湧晒出黎🍓🍓 士多啤梨幾甜,中間嘅吉士同忌廉唔算太甜,而底層酥皮嘅牛油味的確好香,不過因為凍咗嘅關係,淋咗又變得比較油膩,令整體失色少少~
法國LESCURE草莓酥
法國LESCURE草莓酥

🥢 法國LESCURE原味牛角 $15
切開睇到蜂巢紋幾靚,睇到一層層嘅酥皮🤩牛油味算香但唔係特別濃~翻焗之後都好酥脆,但有少少油同乾,整體不過不失。
TakeAway