2017-08-20
上次同朋友食完飯經過河畔花園 大家又唔係好想返屋企仲想吹多陣水 見到附近嘅甜椰椰就去咗等位 諗住食下甜品吹下水😍去到門口見到都有好多人喺度等位 應該係好好食 我哋一路吹水一路等 時間過得好快。🌸因為第一次食所以唔知揀咩好 問老闆佢就介紹呢度嘅椰皇 佢話又香又滑。 其實係出面都食過棷皇 但係係啫喱底所以覺得麻麻 不過依度嘅棷皇係類似燉奶底 未試過又覺得幾吸引所以就嗌咗熱椰王。而我朋友就嗌咗最新出嘅雜果窩夫。椰皇好快黎到 真係好似老闆講咁好香好滑!不愧係最受歡迎嘅👍🏻💕而且佢份量好足 滿滿 唔會話得一半 非常抵食 。雖然個椰皇睇落唔算話好大個 但係都好夠食👍🏻💕真係又抵又好食 雖然夏天食有啲熱 但係都好滿足!👍🏻冬天食一定一流!遲啲冬天一定要再嚟食😭另外我朋友叫咗嘅雜果窩夫就要等得耐少少。因為係即刻整嘅。佢嘅份量比較大 有4塊 質地係外面少少脆 裹面係軟既 蛋味明顯 。我朋友就好鍾意食 因為佢鍾意食偏軟嘅窩夫👍🏻 窩夫配上朱古力醬都好夾🌸果然冇入錯黎😭另外佢啲水果都好足,食飽飯食下水果可以幫助消化 , 同埋啲水果好凍又可以順便消下暑👍🏻太好啦!另外仲有配埋焦糖燉蛋 真係超級超級超級抵食!不
椰皇好快黎到 真係好似老闆講咁好香好滑!
另外我朋友叫咗嘅雜果窩夫就要等得耐少少。因為係即刻整嘅。佢嘅份量比較大 有4塊 質地係外面少少脆 裹面係軟既 蛋味明顯 。我朋友就好鍾意食 因為佢鍾意食偏軟嘅窩夫👍🏻 窩夫配上朱古力醬都好夾🌸果然冇入錯黎😭另外佢啲水果都好足,食飽飯食下水果可以幫助消化 , 同埋啲水果好凍又可以順便消下暑👍🏻太好啦!另外仲有配埋焦糖燉蛋 真係超級超級超級抵食!不過朋友唔係好飯焦糖燉蛋 所以我就拎咗嚟食✌🏻✌🏻😆😆😆😆
有機會一定再嚟!