已經係第四次光顧,之前幾次都係21:30後特價時段黎食,所以都試過一次遇上鴨血/豆腐無得添加嘅情況(店經理解釋話因為未夠入味所以無得添加,最後費事我地唔開心,所係勉為其難咁幫我地添加左一次,但完全唔夠候)所以今次決定唔再等特價時段;由於係星期五晚食,19:00拎飛,二人枱等16張,最後接近21:00入座我地揀左招牌嘅勵志鍋·台式麻辣鍋由於食食下先記起要影相,所以未必影得好好今次非特價時段無再遇上鴨血豆腐無得加;不過由於人手不足、全場爆滿,所以都係要主動告知店員先會加比你肉類本來想試羊,可惜近兩次黎都話無最後都係點左一豬一牛肉類質素好,但份量多多少少更好以呢個份量黎講會略嫌有d貴得幾塊,食唔夠喉原本點左一份蝦滑,都預左係機打,所以唔夠起膠突然忽發其想其實可以再自己搞搞佢打到佢起膠🤣🤣老公覺得唔會work,不過最後都留返半份比我玩下最後係成功打到佢起膠嘅,即刻變得好食左👏🏻👏🏻😋😋所以老公再點左份墨魚滑比我玩不過墨魚滑我估因為佢爆多蟹子嘅關係,所以味道偏甜,我地唔太岩食,最後都無食哂最後要推介嘅係大紅袍珍珠奶茶無諗過餐廳飲品都可以飲到飲品專門店嘅質素同味道👍🏻珍珠比起平時嘅細粒d,我覺得好

我地揀左招牌嘅勵志鍋·台式麻辣鍋
由於食食下先記起要影相,所以未必影得好好

勵志鍋·台式麻辣鍋

今次非特價時段無再遇上鴨血豆腐無得加;

肉類本來想試羊,可惜近兩次黎都話無
最後都係點左一豬一牛
肉類質素好,但份量多多少少更好
以呢個份量黎講會略嫌有d貴
得幾塊,食唔夠喉

伊比利亞黑豬肉

美國特上級牛肩胛

原本點左一份蝦滑,都預左係機打,所以唔夠起膠
突然忽發其想其實可以再自己搞搞佢打到佢起膠🤣🤣
老公覺得唔會work,不過最後都留返半份比我玩下
最後係成功打到佢起膠嘅,即刻變得好食左👏🏻👏🏻😋😋
所以老公再點左份墨魚滑比我玩

手工蟹子墨魚滑

最後要推介嘅係大紅袍珍珠奶茶
大紅袍珍珠奶茶
無諗過餐廳飲品都可以飲到飲品專門店嘅質素同味道👍🏻珍珠比起平時嘅細粒d,我覺得好好咬!

後記:
店舖拎飛係掃QR code登記,建議會再食嘅忠粉們可以影低門口前台個QR code

個人覺得特價/非特價時段價錢唔爭幾多,而且非特價有機會無鴨血豆腐加,變相仲唔抵;

另外埋單時會送上乳酸冰沙同梅子茶凍,但4次光顧之中得一次係店員主動比、有2次無比;今次係我主動催先上😂😂
梅子茶凍係幾清香,唔會好酸,食到茶味👍🏻
大家想食嘅埋單時記得要留意唔好急急腳走左喇😛

2020-06-12
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
勵志鍋·台式麻辣鍋
伊比利亞黑豬肉