2018-03-24 52 views
今日去左有「全世界最好吃的燒肉店」之稱嘅橘焱胡同燒肉,黎試試佢有幾厲害!店鋪有6人桌、4人桌,座位寬闊,都好坐得好舒服。而且仲可以坐吧檯座位,睇住師傳燒肉!台灣個間我就冇食過,但聽聞Menu就同台灣大致相同,肉類款式好多,牛、豬、雞、羊都有! 一黎就點左必試招牌牛舌,睇佢未燒個樣已經好吸引,牛舌佈滿蔥花及鹽,入口味濃又爽口,唔使點醬已經好夠味!另外仲叫左牛肋條,可選椒鹽、烤肉醬或蒜味,我地叫左烤肉醬,非常入味,牛亦嫩口。燒肉當然要瘋狂食牛,我地再叫左都係好受歡迎嘅骰子牛肉同牛五花,簡單來講就係我鍾意食嘅合種肉,一燒就出哂牛嘅香味,食落好鮮嫩多汁,正。豬方面就叫左熱門菜色梅花豚肩排,油脂分布均勻,雖然竟唔算大塊,但勝在都咁厚,食起黎口感都幾好。 特別推介除左肉嘅菜式,就係墨魚香腸,腸衣包住墨魚肉和墨魚漿,好有咬口,又彈牙!另外order左店員大推嘅山藥,將佢燒到焦香,食落脆脆地,再咬落就有Q度,仲拉堆絲,幾好味!再加埋野菜拼盤除了食物新鮮,唔同嘅肉質都算鮮嫩,胡同就真係Sell埋佢嘅Service。由一坐低就同你慢慢介紹菜式,推薦當日招牌菜式,食物黎到就教你唔同嘅肉要有唔同嘅燒法,極度重

再加埋野菜拼盤

除了食物新鮮,唔同嘅肉質都算鮮嫩,胡同就真係Sell埋佢嘅Service。由一坐低就同你慢慢介紹菜式,推薦當日招牌菜式,食物黎到就教你唔同嘅肉要有唔同嘅燒法,極度重視同食客既互動!想一班人圍埋傾計就要有心理準備,一定會有人企係側邊為你服務,但不得不提,有服務員幫忙燒肉就有保證,唔洗怕自己/朋友唔識燒,浪費哂天下間最珍貴嘅肉!