2019-12-31
好耐之前食過香港一間幾有名氣嘅吉列牛有啲不太愉快嘅經歷,今次食呢間希望可以令我對吉列牛重拾信心!當然呢度價位就相對高啲,有和牛提供,我地就要左美國安格斯牛!份量都幾多,超過10塊以上,好整齊咁排左喺長型碟度。中意佢個炸皮唔會同個牛分離,而且仲好脆。擺上爐燒幾燒就食得!牛肉好林好多肉汁,油脂亦適中!好味燒得肉多,要燒下菜!細細地嘅蕃薯 🍠係甜過一般size嘅!南瓜同翠肉瓜薄切,燒一陣就林喇,點返燒肉汁(mustard, sea salt, sesame sauce) 都好夠味!另外仲要加碼食多啲菜!串燒菇同翠肉瓜,厚厚嘅芝士鋪面🧀如果可以咸多少少更啱我口味!由於兩個人食嘅關係,怕唔夠飽,share埋個照燒雞扒定食!跟黑松露醬沙律同麵豉湯!雞扒嘅皮煎得好香脆,肉質亦幾鮮嫩!