2019-06-23 3527 views
早係一周前,同事己經話要帶我地去食下間餐廳,話啲嘢好好食,講得咁好,無理由唔試下啦。踏正13:00,一行6人浩浩湯湯由公司出發,行過去餐廳,可能因為未知去邊,所以一路行,我都一路期待有咩好食呢?行左10mins 終於來到老巴剎停低,外面無人等位,可能因為地點唔易揾,所以都唔係咁多人知,不過裏面就坐滿人,雖然Book左位,不過人多,都難逃要同人搭枱既命運,不過中午得60mins lunch time, 都明白嘅。一坐低同事就推介了撈麵,不過我就俾另一樣吸引住 - 白咖喱豬扒飯,之後其他咩都無睇到lu。。haha 諗起某連鎖餐廳的白咖喱有啲辣,於是問下Waiter 哥哥,好在佢話咁多款,得白咖喱係唔辣Lucky...(對辣食物O抗體的人種)。上餐時,我嚇左一嚇,勁多豬扒。而且仲要厚身,仲有一大兜白咖喱汁,應該會食唔晒吧!試左個白咖喱汁,好味。又唔辣,而且食得出係煲出來的,因為有啲料蓉係度,好Rich,撈飯一流。豬扒好食,唔油,而且夠厚身又唔會咬甩牙。好好食呀。👍🏻👍🏻👍🏻 最後我仲偷食左同事既鮮雞,都好好食,不過我都係覺得個白咖喱最好食。😂😂😂😂😂😂