2022-06-27 54 views
大南街出名多cafe,但其實仲有好多好用心又高質既小店。係近太子就一定要數@handsbarhk☺️ 佢地支持本地product之餘,仲對蜂蜜酒,啤酒,Gin同每一道菜都好有獨到嘅眼光😉一坐低梗係叫最signature嘅drinks,就係青檸蝶豆花蜂蜜酒。佢個蜂蜜味超香,甜度適中,個人覺得配濃味嘅食物幾適合。仲叫咗Tai Wai Brewery既本地手工啤酒,係果香型,熱情果同茉莉🥰 你可以根據你鍾意嘅類型,甘度同酒精濃度去揀你想飲嘅手工啤。頭盤我哋叫咗蟹肉牛油果日式田園沙律,蟹肉調味適中,一絲絲蟹肉好鬆化,咸味同香味主要來自中間既三文魚,而牛油果就balance番成個菜,亦唔會太多攪到搶咗個主角。沙律係陪胡麻醬汁,伴碟係好爽口既紫薯片🤭 主食叫左啤酒慢烤香麻手撕豬肉漢堡,個啤酒味非常之出🤣 佢個香麻感同手撕豬肉(同蘑菇)非常之夾,係唔辣的,甜甜地,即刻胃口大增!佢地既自家油封鴨腿配手打薯蓉係以一個非常親民嘅價錢令大家試到既法式菜。鴨腿非常之嫩口同juicy,肥瘦啱啱好,外皮亦都好香。配菜今日用咗酸洋蔥,可以減少油膩感,其實佢地非常有心,係會用時令嘅食材,所以未必次次一樣㗎🤓生酮飲食既你

生酮飲食既你,喺呢度都絕對搵到你想食既野😉
HANDS仲有駐場魔術師可以為你地表演魔術架!原來仲有班可以學😝

青檸蝶豆花蜂蜜酒
蟹肉牛油果日式田園沙律