2022-12-16 51 views
近排個天氣越來越凍🧊就同朋友決定去比較舒適嘅餐廳食👩‍🍳見網上好多人都推薦呢間燒肉吾錯,於是就決定同朋友一齊去試下😋D牛真係好吾錯,又新鮮,d肉嘅紋理又靚,員工仲會教你點燒肉先會令個肉嘅口感更好,又勁nice😊個燒肉真係好好食,好juicy😋真係好值得推薦比大家。個環境係以日式裝修🎏天花板更佈置了大量嘅櫻花🌸店内嘅裝修更以日文爲主,感覺好似去左日本甘🎎餐廳依家仲免費贈送甜品比顧客添🍧令我地可以黎個飯后甜品,正到爆😆自家製冰話梅小番茄 $48呢個小番茄係凍凍地🍅食落去係酸酸甜甜,加咪小番茄的爽口,索曬酸梅嘅味道,個菜係勁清爽又開胃😋😋野菌蟹肉茶碗蒸 $28呢碗茶碗嘅料真係好足,有瑤柱,野菌🍄蟹肉🦀上面係鋪滿曬材料,食落去係啖啖餡,勁鮮甜。再加上個蛋係整得好滑🥚蟹肉味勁濃厚,入口即化😋A5三角肉刺身 $128三角肉刺身係我第一次嘗試,我覺得好新奇😁於是Order黎試下先,估吾到個味道係好似壽司甘🍣個牛肉味係濃厚嘅🥩加咪上面嘅柚子碎,令個刺身變得好清香,完全吾會油膩😁呢個菜式係好特別,好令人驚訝,真係值得嘗試👍🏻澳洲和牛牛肋條(汁燒)$108呢份牛肋條係好大條🥩加咪用左他們獨制的醬汁腌過後,

自家製冰話梅小番茄 $48

野菌蟹肉茶碗蒸 $28

A5三角肉刺身 $128

澳洲和牛牛肋條(汁燒)$108
呢份牛肋條係好大條🥩加咪用左他們獨制的醬汁腌過後,只要燒一燒就已經好正喇😋佢嘅口感比較有嚼勁,加咪嗦曬d醬汁令到個牛肋條變得好香口😋職員仲教我地用生菜包咪一齊食,無甘油膩。不過個牛肋條真係好彈牙,係越食越香吖😝

黑毛和牛友三角肉 $168
呢個肉係比較瘦的部位,油花比較少🥩食落去係啖啖肉。他就算係油花比較少,但都吾會影響佢嘅口感,燒完個口感係完全吾會“鞋”👍🏻反而會呈現更多嘅牛肉味,再點咪個蛋汁,令到個口感變得更滑,真係食多多都吾怕有罪惡感😆

黑毛和牛特選牛小排(鹽燒)188
呢個牛小排真係要嘗試,他的紋路係勁靚,又好新鮮同咪勁厚身🥩一燒完已聞到牛肉嘅香味,一咬下去係成口的油脂,勁滑又好嫩😋加咪佢原先用左鹽黎腌左🧂所以係燒出來時係帶點鮮甜,再點咪個蘋果汁真係又鮮又滑,真係食一兩舊係完全吾足夠架😂

澳洲和牛牛腹肉 (汁燒) $108
個牛腹肉的紋理係比較平均,吾會太肥,係介乎係肥瘦之間🥩食落去有油脂嘅香味同滑,但同時又吾會失去本身嘅牛肉味。再加咪醬汁係令到個牛肉變得更入味,更香口😋

燒鳥盛盒 $98
燒盒入面有三種吾同的鷄肉部位,有雞腿肉🍗雞腎同咪雞頸肉。個雞腿肉燒完係好嫩滑,一d都吾鞋😋雞腎係好有嚼勁又彈牙,燒完係變得勁香口。雞頸肉係比較爽口d,加咪燒完嘅鮮甜。整體來講,雞肉係好嫩,點咪少少海鹽真係變得好鮮甜😄

黑豚腩西京燒 $88
黑豚腩肉個紋理係好分明🐖燒完會變得好爽口,個腩肉邊邊會變得脆卜卜😋加咪燒完后的油脂,令到個腩肉變得更香口,而且食落去係完全吾會油膩😄

獅子王飯卷 $88
壽司係鰻魚係入面🐠中間有牛肉夾住🥩再加咪木魚糠點綴。鰻魚係好入味又滑,加咪牛肉的香味,令個飯卷變得更有嚼口🍣再加咪木魚糠嘅香味,增加左額外嘅口感,更香口