2023-05-21
之前食過西班牙菜覺得幾好味,發掘下香港仲有無其他西班牙菜餐廳🍴又搵到一間高質菜😍餐廳嘅霓虹燈好注目,係間西班牙酒吧餐廳,相信夜晚黎一定更好feel🌃✅薄切慢煮八爪魚$88八爪魚唔會好韌,煮得好淋🐙加特色醬汁都幾好食,帶橄欖油香🫒✅黑毛豬火腿 24月$98黑毛豬火腿鹹香味十足,如果有蜜瓜一齊食就更加好🐷✅西班牙薯仔蛋餅$78蛋餅好香,切開之後仲有流心效果,中間包住啲薯仔粒🥔🥚西班牙特色菜,建議order試下😌✅檸汁白酒煮蜆$98🌟必食推薦🌟蜆肉勁大粒之餘,加咗洋蔥&檸汁提鮮🍋 鮮甜到不得了,想Encore要多份🤣✅西班牙海鮮鍋飯$208大蝦肉質彈牙鮮甜,蜆肉一樣好大粒😝西班牙鍋飯帶焦香,飯粒唔會太硬,啱啱好👍🏻旁邊有啲沙律醬,加埋一齊更好食😋✅Rose Sangria&Cava Sangria $68果味香甜容易入口,Sangria調配得幾唔錯,本身仲擔心奇異果好酸,點知幾好🥝🍍🍹🐻總結高質西班牙菜,建議夜晚黎,感覺chill啲~💛好味指數:4.8/5
💜回頭指數:4.8/5📍Tapa Room (積福大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
✅薄切慢煮八爪魚$88
八爪魚唔會好韌,煮得好淋🐙加特色醬汁都幾好食,帶橄欖油香🫒
✅黑毛豬火腿 24月$98
黑毛豬火腿鹹香味十足,如果有蜜瓜一齊食就更加好🐷
✅西班牙薯仔蛋餅$78
✅檸汁白酒煮蜆$98
🌟必食推薦🌟
✅西班牙海鮮鍋飯$208
🐻總結
高質西班牙菜,建議夜晚黎,感覺chill啲~
💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:4.8/5
📍Tapa Room (積福大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖