2022-05-19
尖沙咀高質壽司拼盤有舖壽司🍣癮,今日又忍唔住放工再去食🙈今次近近地搵到另一間附近又親民價嘅。人較多記得卜位~餐廳以日式裝修環境為主,小店較細,座位會有少少逼。餐廳提供熱茶、豉油、濕紙巾等,另收加一服務費~坐著高櫈望住師傅新鮮製作刺身、壽司,全部壽司都很鮮甜,壽司飯量都多,夠飽肚。壽司拼盤會一次過上~建議先食貝類,最後至食拖羅~每件壽司入面都會加咗wasabi ,唔怕膩特上壽司盛合 $268盛合有多款壽司,包括:海膽、三文魚籽、牡丹蝦、帶子、炙燒金線鯛、拖羅、深海池魚 、鯖魚、油甘魚、真鯛帶子壽司鮮甜嫩滑牡丹蝦壽司蝦味濃郁,牡丹蝦刺身大隻,肉質爽甜三文魚籽軍艦:粒粒鮮甜爆珠海膽軍艦:足料海膽好creamy深海池魚壽司充滿淡淡魚味拖羅壽司藍鰭吞拿魚味道更濃郁,超肥美,入口即化上壽司盛合 $198有10件壽司:三文魚籽、帶子、赤蝦、炙燒金線鯛 、真鯛、吞拿魚、鯖魚、油甘魚、魴鯡、蚧肉蚧膏#鯖魚味道似熟魚🙈迷你三色丼 $158有豐富的三文魚籽,大海膽,巨形帆立貝。壽司飯都好食😋不過壽司盛盒感覺抵食啲,多啲款式,價錢唔會差太多服務質素:7/10環境舒適度:6/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/1
餐廳以日式裝修環境為主,小店較細,座位會有少少逼。
建議先食貝類,最後至食拖羅~
每件壽司入面都會加咗wasabi ,唔怕膩
特上壽司盛合 $268
帶子壽司
鮮甜嫩滑
牡丹蝦壽司
蝦味濃郁,牡丹蝦刺身大隻,肉質爽甜
三文魚籽軍艦:粒粒鮮甜爆珠
海膽軍艦:足料海膽好creamy
深海池魚壽司
充滿淡淡魚味
拖羅壽司
藍鰭吞拿魚味道更濃郁,超肥美,入口即化
上壽司盛合 $198
#鯖魚