2022-09-03 76 views
疫情嚴重, 留宅閞餐都係一個不錯選擇 既無時間限制, 又可以輕鬆自在食 但太複雜我又未必識整, 廚藝尚在段練中 之前見食厚福個和牛壽喜燒套餐 心郁郁一路都想食下, 見到煮法又好簡單 而且又送到上樓, 咁方便唔係唔食下掛最後揀咗個二人餐 竹 套餐 – HKD999/Sets 二人前 日本A5 牛匠•岩手 黑毛和牛壽喜燒套餐 二人前 竹 套餐其實都好豐富,包括有 -A5牛匠•岩手黑毛和牛(威士忌和牛)x 8片(350g ± 20g) 仲有盒野菜盛盒,有京蔥、豆苗或皇帝苗、大白菜、冬菇、日式燒豆腐、芝士竹輪、蒟蒻結、油揚)贊歧烏冬自家制壽喜燒汁1枝日本無菌蛋2隻包埋有舊和牛油脂起鑊用,有埋圖說明😂 我今次真係識煮唔係講笑😂。用舊油脂起鑊之後放入和牛煎煎,加壽喜燒汁就搞點,食前沾上蛋汁,入口更加香滑。食到咁上下可以煮埋啲野菜,同樣用壽喜燒汁加入去煮就搞掂。過程原來好簡單,新手都可以簡單完成,仲好有成功感,自信心翻晒嚟🥹🥹😂

贊歧烏冬
自家制壽喜燒汁1枝
日本無菌蛋2隻

食到咁上下可以煮埋啲野菜,同樣用壽喜燒汁加入去煮就搞掂。

2022-09-03
Delivery