2022-08-21 31 views
嚟介紹下特色burger啦🍔!今次想分享嘅一間小店係以外賣漢堡為主㗎🤪。我自己本身都幾鍾意食burger,所以小店burger我都有留意開㗎🤭。有時小店整出嚟嘅嘢食一樣可以好高質🥳,一齊嚟睇吓我嗰日叫咗啲咩burger食啦😍。食物方面☝🏻#雙層牛肉漢堡($118)首先要介紹嘅就係餐廳嘅招牌雙層牛肉漢堡啦🍔,想講呢個漢堡成為呢間餐廳嘅招牌真係唔係冇原因🤩。就咁睇個賣相都已經覺得好足料👍,最引人注目嘅就一定係雙層安格斯牛肉🤤,仲要加埋車打芝士🧀,真係睇到都覺得邪惡😈。食落個漢堡都好Juicy。另外餐廳個漢堡包係採用咗法式甜包嘅做法🇫🇷,所以成功做到外脆內軟嘅效果。我覺得呢個雙層牛肉漢堡同其他餐廳有分別,就係因為呢間餐廳入邊係夾焦糖洋蔥🧅。我自己覺得焦糖洋蔥嘅味道同安格斯牛肉真係好夾😎,真係一個整得好有心機嘅burger😍。#手打蝦餅漢堡($78)之後要介紹嘅就係手打蝦餅漢堡🦐,仲記得我有一段時間都幾鍾意食蝦堡㗎,因為我覺得啖啖蝦肉嘅感覺真係好滿足😋。講返餐廳嘅手打蝦餅漢堡先,呢個burger同樣足料😚,睇返餐廳嘅Menu,呢個burger嘅餡料分別有手打蝦餅🦐、泰式海鮮汁🇹🇭、甜辣醬🌶、紅
嚟介紹下特色burger啦🍔!

食物方面☝🏻
#雙層牛肉漢堡($118)

#手打蝦餅漢堡($78)
之後要介紹嘅就係手打蝦餅漢堡🦐,仲記得我有一段時間都幾鍾意食蝦堡㗎,因為我覺得啖啖蝦肉嘅感覺真係好滿足😋。講返餐廳嘅手打蝦餅漢堡先,呢個burger同樣足料😚,睇返餐廳嘅Menu,呢個burger嘅餡料分別有手打蝦餅🦐、泰式海鮮汁🇹🇭、甜辣醬🌶、紅洋蔥🧅、牛油生菜🥬、番茄🍅。因為蝦餅係手打嘅關係,所以食落都好彈牙😊。另外蝦餅入邊都唔會話有好多粉混合喺入邊,完全係我鍾意啖啖蝦肉嘅感覺😙。

#芝士醬炸薯條($40)
之後要介紹嘅就係小食啦,首先要介紹嘅第一個小食就係芝士醬炸薯條🍟,呢個小食真係睇到個名都覺得邪惡👾。餐廳採用咗厚切薯條,所以個口感都會紮實好多😬。再點埋個芝士醬🧀,成件事真係冇得輸。芝士醬同薯條實在太夾啦🥰,完全係食到停唔到口😈。

#蒜香炸雞翼($35)
跟住落嚟講嘅第二個小食就係蒜香炸雞翼🐓,餐廳嘅炸雞翼同樣夠晒有水準👍。除咗粉漿夠薄之外,蒜香味夠晒香口🧄。我欣賞蒜香嘅味道啱啱好,唔會過重而蓋過咗炸雞翼本身嘅香味😚。雞翼咬落去啲肉汁依然喺度😋,肉質夠晒鮮嫩🤩。

#田園沙律($40)
食咗咁多邪惡嘅嘢就當然要食返啲健康嘅嘢中和下啦🤣。今次我就叫咗一份田園沙律🥗,想講沙律個賣相真係好繽紛🫶🏻。除咗一般沙律都會有嘅沙律菜之外,餐廳嘅沙律仲有石榴可以食😍。石榴咬落去真係好鮮甜,仲要啲汁係爆出嚟咁樣😚,超級多汁。同埋作為小食嚟講,佢個份量都算多😇。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑