2022-11-19
去過好多間Cafe 但真係好少會提供海南雞飯🫣 位於上環嘅Home A Day 除左野飲食物選擇多之外 質素都好高 仲有位可以打卡添🤣🍀無骨海南雞飯賣相已經成功吸引左我同朋友😳 擺盤好精緻 用左半透明嘅圓碟上😍 黑醬油膏 薑蓉 辣椒醬 三種醬料分開放係圓碟凹位 令每樣食材都清晰簡潔咁展示出黎💛 雞好嫩滑 有少少啫喱 容易咬開嘅同時保持嚼勁 好有雞味☺️ 配埋油飯真係愈食愈開胃🥹🍀雪耳濃雞湯大大塊嘅雪耳 食落爽口 吸埋濃雞湯 每一啖都好濃郁好入味🤤🍀黑松露帶子蘑菇忌廉意大利麵上枱已經聞到好香嘅黑松露香味🥰 醬汁好夠 每啖意粉都可以黏到醬料😛 意粉吾會太淋 保留到咬口🍝 帶子煎至表面少少金黃色 口感彈牙好好食😋🍀Iced Mocha鐘意飲咖啡嘅我 就算夜晚都係會照飲😜 朱古力味夠濃郁 底部仲有啲朱古力碎🍫 咖啡base好香好濃厚 好正☕️🍀白桃乳酸特飲涼涼地嘅天氣飲好舒服 賣相都好靚😉
🍀無骨海南雞飯
🍀雪耳濃雞湯