2019-10-31
今日靜靜地,可以去遠d,黎個香港半日遊,喺西環海旁食餐西餐做總結。酒吧門面唔算太大,門外有兩張小枱,可以對住海邊飲下啤酒,好寫意,好有外國feel。入到餐廳裹面,先發現餐廳原來好鬼大,樓底高,好寬敞,而裝修好有工業風,牆上有掛單車,油畫,酒桶,仲有live band 係度表演。今次會黎呢間酒吧,多少都因為想試下呢度既手工啤。 一次想滿足多個願望就梗係叫👇Beer Tasting Paddle $148員工個個都好nice, 好有禮貌,啤酒黎度,好仔細介紹每款啤酒既酒精、苦、色澤度,邊度比較適合女士飲。酒吧食物水準好高,食到我地兩個舐舐脷。Nicoise Salad $138沙律菜好新鮮,裹面有d魚仔味道幾好,而吞拿魚肉又新鮮,配落沙律度口感一流。tacos pork tacos $120豬肉半肥瘦再加左d黃椒粒連埋個汁食,一d都唔覺好濟,幾特別。Hawaiian pizza $135個簿批底好脆,饀料有巴馬火腿,波蘿,蕃茄,芝士,整得超好味,熱辣辣,芝士有拉絲效果。Barramundi $198爐魚煎到個皮好脆,魚肉好滑。魚扒底有d 菠菜,粟米仔都好好味。😍食飽飽後再飲多杯西柚汁,好清
Beer Tasting Paddle $148
酒吧食物水準好高,食到我地兩個舐舐脷。
Nicoise Salad $138
tacos pork tacos $120
Hawaiian pizza $135
Barramundi $198
食飽飽後再飲多杯西柚汁,好清新。
Pavlova $80
個底好似細個時食既肚臍餅上面嗰層🤣
好滿足,又relax,又要努力工作啦。