2024-08-04
高質嘅威靈頓牛柳係好考功夫,食過幾間都覺得冇咩特別,我一度以為威靈頓牛柳就係普普通通嘅味道,直至我遇上Around Wellington....之前係個食set lunch,但一直都想試佢個威靈頓牛柳,所以今次四人行嚟叫左兩個二人餐😺✨是日精選沙律+是日餐湯 - 剩係擺盤都夠晒有心思~紅菜頭湯真材實料,飲到紅菜頭粒🍲 ✨威靈頓牛柳 - 我最期待嘅一道菜,可以整到個皮咁酥脆,而keep到個牛柳咁粉嫩咁影咬,更是技巧😋酥皮同牛柳中間仲夾住左磨菇蓉同Parma Ham,唔洗加太多調味已經好夠味🤤食完之後念念不忘。。✨堅果芥末醬焗保濕豬鞍 - 豬鞍成功鎖到肉汁,幾易切又夠Juicy,面頭有脆脆口感唔錯🤩✨招牌花雕冷稻庭烏冬 - 除咗有花雕醉雞,仲有蝦、鮑魚、流心蛋&杞子,好足料下!個汁好清甜,夏天食呢碟會好舒服😻✨蟹籽蟹肉蓋飯配松葉蟹甲羅燒 - 好吸睛,滿滿蟹籽&蟹肉,鮮甜惹味🦀 ✨芒果伯爵茶窩夫 - 比想像中大份,窩夫帶有淡香伯爵茶,滿頭鋪滿芒果粒,整體唔會膩🥭 ✨朱古力心太軟 - 造型係玫瑰花好靚靚,裡面係軟心朱古力好邪惡,好在係4人share🤭✨飲品 - 叫左一杯Flat White、L
✨飲品 - 叫左一杯Flat White、Latte、Dark Chocolate同Iced Mocha,拉花有誠意☕ 💯