2023-01-13 41 views
尖沙咀新開火鍋店,用咗金色嘅橫樑營造宮殿嘅效果,人多亦可以包房,可以在房內唱K。火鍋湯底選擇好多,我同朋友揀左滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋,用上左大量椰子,湯底好清甜,雞份量亦好多,肉質鮮嫩。風花雪月手打丸拼盤一次過試晒6款手打丸 - 鮑魚丸、干具丸、墨魚丸、流心芝士墨魚丸、鮮蝦丸、流沙黃金蝦丸。最特別係飽魚丸同埋干具丸,飽魚丸真係用個鮑魚外殼裝住,咬落去口感非常彈牙,干具丸入面食到干具粒,好鮮甜,另外流心芝士墨魚丸同埋流沙黃金蝦丸非常有創意,蝦丸入面有好大隻鮮蝦,非常高質。薄切牛舌心牛舌心切得超薄,口感富有彈性又軟嫩多汁,非常新鮮。新鮮豬頸肉砌到一朵花既形狀,油花分布均勻,肉質粗且有韌性。風花雪月手餃子拼盤用架裝住,一上枱已經覺得好架勢,一次過試晒5款水餃同埋鮮蝦雲吞,韮菜餃皮係綠色,賣相特別,重慶辣子雞肉餃用左橙色餃子皮,重慶辣味重,岩哂中意食辣朋友,另外最推介野菌黑松露餃,黑松露香氣濃郁。

薄切牛舌心
牛舌心切得超薄,口感富有彈性又軟嫩多汁,非常新鮮。

新鮮豬頸肉
砌到一朵花既形狀,油花分布均勻,肉質粗且有韌性。

野菌黑松露餃
醬芥
2023-01-12
$420 (Dinner)
野菌黑松露餃
醬芥