識路既港島人,如果想要搵有質素食物,不限進食時間,就一定要去旺區周邊地區搵食。北角就係其中一個最多Hidden Gem 嘅好地方。如果熟北角,一定會成日去呢條錦屏街搵食,你唔好睇佢污污糟糟,實際卧虎藏龍,小妹有多間心水愛店都位於此。西餐廳叫 Soul 9+,裝修簡約帶點文青風,是一間有特色嘅小店。SOUL 9+ 外面仲有露臺位,係好啱成班朋友gathering 既好地點~~ 一入到去,感覺好似去左啲樓上café, 位置唔多,最多大概可以容納十幾人,所以感覺好cozy。坐低望望餐牌,佢地無dinner set ,但就可以加+$48 轉set~ 沙律、小食前菜、意大利粉意大利飯、主菜、PIZZA都有~ Menu好得意,佢會有LOGO話你知邊啲,<人氣菜式>,<推介菜式>,仲有啲<相機先食>最後我地揀左3個前菜 加一個主食+2杯飲品煙煄鮮蟹肉玉子燒 $98呢個玉子燒係相機先食菜,一上到黎,店員用蓋藍住,一開嘩,好多煙呀~~係一塊仙氣十足既玉子燒! 一大塊厚厚既玉子燒上面堆滿住鮮拆蟹肉,份量真係好有誠意! 蟹肉鮮甜,加上玉子燒一大啖一大啖超滿足

最後我地揀左3個前菜 加一個主食+2杯飲品
煙燻蟹肉玉子燒
蟹肉玉子燒

煙煄鮮蟹肉玉子燒 $98
呢個玉子燒係相機先食菜,一上到黎,店員用蓋藍住,一開嘩,好多煙呀~~係一塊仙氣十足既玉子燒! 一大塊厚厚既玉子燒上面堆滿住鮮拆蟹肉,份量真係好有誠意! 蟹肉鮮甜,加上玉子燒一大啖一大啖超滿足。
魚肉芝士條配黑松露醬

日式魚肉芝士條自家黑松露醬 $68
日式魚肉芝士條,我地無諗過份量咁多 ! 有成 8條,魚肉條芝士味濃郁,口感好似啲花枝條,再加埋黑松露醬,兩者好夾,但可能就會有D搶左芝士個味~~
白汁忌廉煮頸蜆

香草蒜片白酒忌廉煮頸蜆 $88
呢個係我最期待既菜!!! 果然無令我失望!! 餐廳用上頸蜆,蜆既肉身比其他蜆紮實,好有口感,再加埋白酒忌廉汁煮得出色,汁身好creamy ,會好想自已再叫一碟意粉再撈埋啲汁!!最推薦呢個!!
海膽黑松露蟹膏意大利飯

原板海膽.黑松露蟹膏意大利飯 $158
呢個又係另一個相機先食菜~~ 一上場,場面好虛撼~~ 因為每樣野都分開,要大家自已動手制作~~~ 海膽一整板+一小碗蟹膏+4 塊紫菜+意大利飯

先講海膽,口感綿滑,在口中即溶,鮮甜味鮮。
之後再將蟹膏混入意大利飯,每一啖都好rich, 天呀, 我完滿了。咁高質嘅飯都只係 $158, 你喺旺區點可能搵到?
高質既餐廳一定要支持,大家食飯唔好再淨係去旺區!!!
2018-10-24
$200 (Dinner)
蟹肉玉子燒
魚肉芝士條配黑松露醬