2021-06-03
之前男友同家人食過小糖鈕嘅甜品,擺盤靚味道好,一直都諗住會再幫襯,咁啱我哋想睇嘅戲尖沙咀有場,決定睇戲之前去食個lunch😊唔使睇餐牌,已經一早決定食海南雞飯,因為最多好評😂。但坦白講,今次令我驚豔既,係男友個喇沙炆羊後膝😍先講海南雞飯,會有個中湯,+$1可以配是日花茶,我個日係檸檬薏米水,超好飲,呢啲天氣簡直消暑👍🏻,而且係勁抵,出面凍飲至少加兩蚊啦,仲有個中湯好誇張,冇期望下,佢竟然攞咗碗椰子煲雞腳俾我,仲要係好清好飲有椰子味,crazy,睇相好似唔滿一碗咁,係因為我已經飲左一半🤣相反個海南雞飯可能我好大期望啦,我又覺得中規中矩,但$80海南雞飯+椰子雞腳湯+檸檬薏米水+甜品,呢個價真係好值👍🏻男友嗰個飯冇影相,因為我本來唔食羊,冇諗住寫,但見佢食得咁滋味,我就想試吓,第一站係汁+飯,ok喎,唔so,而且個汁有少少辣,我勁鍾意😍,試吓個蘿蔔,正呀喂🤣,最後連羊肉都試埋,結論係,呢個冷真係好正,由汁到飯,配菜到羊肉,都比我同男友清乾淨,呢隻羊膝啖啖肉,食到我兩個超飽,完全滿足到食慾。入餐廳時間係晏晝兩點鬆啲,冇乜人,希望可以有多啲人支持呢啲高品質嘅小店,絕對值得支持👍🏻