2020-03-12 43 views
不容錯過嘅一間居酒屋,服務超好,會耐心介紹食物,前菜係一道花生秋葵,秋葵爽口開胃。跟住就上魚生,擺設精美,令人提升食欲,魚生非常新鮮,拖羅外燒過少少,依然入口即溶嘅感覺,正!油金魚新鮮好咪,一啲都唔會有腥味。醬油田螺新鮮大粒爽口又入味。店員服務細心照顧,會準備一隻碗放螺殼。燒甜紫薯好好味,夠晒甜,唔會燒得好濃。第一次知道有雞尾呢樣野,原來甘好食,望落會似雞軟骨,食落係外脆內軟,唔會覺得肥膩。豬腎燒得岩岩好,大粒又好爽口,加埋佢地特別嘅味粉愈食愈開胃。燒魚燒得好好食,有兩款汁可以點,一款比較咸啲,另一款較為淡啲但重啲柚子味,好清新。飯團真係無得頂,有櫻花蝦、芝麻、蛋碎,食落好似飯素味,一啲都唔會覺得乾。最後甜品係蕨餅,好精緻,唔會太甜,清下個口,非常好食。仲叫左杯酒,店員話呢隻酒配白肉魚生最岩,飲落都易入口,帶有果味,愈飲愈好飲。