2022-07-06
尖沙咀美食多就係人都知,今日同朋友喺海港城行完街之後,係附近我搵到呢間隱蔽嘅居酒屋。地方雖然唔大但係就非常乾淨,枱與枱之間都有幕做間隔,私隱度高。我哋兩個人我叫咗大約10串串燒,一款芥辣八爪魚小食,香蔥吞拿魚魚腩卷,三文魚親子手卷,蒜香鐵板魷魚,兩杯嘢飲。串燒係即叫直少嘅所以都需要等五至10分鐘。我哋叫咗蜜糖雞翼,雞皮燒到脆脆的,而且蜜糖又唔會整到個皮淋晒。雞髀菇就非常Juice,唔會燒到好乾柴。至於豬大腸同韭菜豚肉卷,就正正常常,上面有落孜然粉。有一款我覺得好值得推介嘅就係,香辣松阪豬,辣粉完全唔會佢個豬嘅肉汁,而且辣得來好過癮香蔥吞拿魚魚腩卷,吞拿魚魚腩唔單止喺上面有㗎,原來卷物入邊都係滿滿嘅吞拿魚魚腩,再加上蔥香,而且細細舊,好易令人食完一舊有一嚿🙈三文魚親子手卷,肥美嘅三文魚,再加上有咬口嘅三文魚子,店員亦都好細心提醒叫我哋盡快食呢個手卷,我唔係紫菜淋左就唔好食。蒜香鐵板魷魚,上枱就已經聞到好香嘅蒜香味,熱辣辣,好適合作為一個送酒小食。另外我哋仲叫咗兩杯梳打,會係提子梳打另外一杯就白土梳打。喂呢個晚餐或想完美嘅。