2022-09-25 820 views
今日經過尖沙咀,朋友話想食居酒屋,我就提議去呢間!之前都有朋友食完話好好食!我自己都想試好耐!好彩收工收得早,唔使點排隊等位就入得。一入到去個裝修好靚,有啲燈籠魚喺天花板,好靚!然後佢啲餐具都好靚,筷子座係金魚仔黎架,好可愛!店員仲好有禮貌咁送上qr code同menu比我哋點餐。然後見到呢塊黑板 寫曬期間限定嘅食物我地就決定order幾樣試吓!以下係ordered food:限時暢飲 可以仼飲飲到你飽,個啤酒又幾好飲幾易入口北海道縞蝦估唔到又幾好食!唔係普通炸蝦咁簡單,係超級開胃嘅蝦!北海道厚岸生蠔朋友食完話超好食,連唔食生蠔嘅我一試愛上,係勁鮮甜完全唔腥!呢度嘅壽司都好高質帶子超大粒超鮮甜,海膽同蝦都好鮮甜油甘魚三文魚都好好食!關東煮超足料勁大碗,好好食,湯底都好鮮甜超中意食關東煮嘅我一個人食左大半碗叫左7款串燒雞牛豬菇葱青椒等,全部都燒得啱啱好,好juicy,調味方面都好好,唔會太咸,very good!!!重頭戲來了!呢個活龍蝦海鮮鍋個湯底係龍蝦湯,超級濃郁好好味,啲海鮮都好新鮮同好足料,有鮑魚,龍蝦,蝦,蜆。好滿足!

好彩收工收得早,唔使點排隊等位就入得。

一入到去個裝修好靚,有啲燈籠魚喺天花板,好靚!

然後佢啲餐具都好靚,筷子座係金魚仔黎架,好可愛!

我地就決定order幾樣試吓!

以下係ordered food:

限時暢飲
可以仼飲飲到你飽,個啤酒又幾好飲幾易入口

北海道縞蝦
估唔到又幾好食!唔係普通炸蝦咁簡單,係超級開胃嘅蝦!

北海道厚岸生蠔
朋友食完話超好食,連唔食生蠔嘅我一試愛上,係勁鮮甜
完全唔腥!

呢度嘅壽司都好高質
帶子超大粒超鮮甜,海膽同蝦都好鮮甜

油甘魚三文魚都好好食!

關東煮
超足料勁大碗,好好食,湯底都好鮮甜

超中意食關東煮嘅我一個人食左大半碗

叫左7款串燒