2023-10-26 19 views
👉🏻川味小炒肉 上枱已經勁香辣椒味🤤 辣椒冇去籽 所以係幾辣 食唔到咁辣可以撩走啲籽🤭 炒肉好惹味 送飯一流 而且炒得夠乾身 唔會成碟油浸咁 👉🏻鐵板泰汁茄子🍆 茄子中間釀左肉 好似客家釀茄子咁 茄子入口即化 不過最特別係個汁 用左泰式甜辣醬 別有一番風味 👉🏻冰鎮咕嚕肉 第一次食冰鎮 真係放係冰堆裡面 上枱即食 入口外層凍冰冰 一咬開就熱辣辣 都幾得意 攤左陣再食 就成舊肉都係涼陣陣 但係個皮仍然係脆既 同埋唔會覺得膩👉🏻台灣黑蒜燉海螺湯 打開有陣燉豬肉汁香氣 飲落黑蒜甜味突出 超鮮甜 加上個燉盅維持到溫度 由頭到尾都熱辣辣超正👉🏻招牌雞煲翅 有2舊翅仲有啲雞絲 個湯都幾香濃 60幾蚊好抵👍🏻