2019-02-02 214 views
啱啱出咗糧 打算同朋友食餐好既朋友揀咗呢一間 呢間嚟觀塘地鐵站好近 大約3分鐘路程 非常方便一入到去 門口已經好靚 令人心情大好Menu主要有兩頁 一頁飲品 一頁主菜侍應推介我哋試龍王(Dragon King , $68) 係本地手工啤酒 啤酒好快到~ 個杯好有特色 好靚 飲落去係甜甜地帶一啲柚子味 係一杯好易入口嘅飲品 女仔如我都覺得好好飲至於主菜 我哋揀咗海膽意大利飯伴忌廉芝士 ($208) 同埋安格斯肉眼扒拌蕃薯條及田園沙律($268)海膽意大利飯非常好食 係好creamy 好多芝士,食得出好新鮮 加埋有紫菜襯底 撈埋佢每一啖都食到海膽嘅精華真係好想食多碟另一個主菜 安格斯肉眼扒拌蕃薯條及田園沙律 $268, 我哋牛肉叫咗七成 食落去係好juicy 冇根 好易切 牛肉味係好濃番薯條食得出好足料 淡淡都係番薯味 亦都炸得好脆 最啱鍾意食番薯嘅我田園沙律有火箭菜 再加小小酸酸地嘅沙律醬 食完牛肉再食返沙律有返啲清新嘅感覺最後雖然已經好飽 但係都想試吓個甜品叫咗心太軟伴雪糕 ($68) 雪糕係薄荷雪糕 心太軟就啱啱好 一熱一凍 喺個嘴裏面超級滿足最後埋單$670, 係一個好舒服嘅環境
啱啱出咗糧 打算同朋友食餐好既
朋友揀咗呢一間

呢間嚟觀塘地鐵站好近 大約3分鐘路程 非常方便

一入到去 門口已經好靚 令人心情大好

Menu主要有兩頁 一頁飲品 一頁主菜

侍應推介我哋試龍王(Dragon King , $68)
係本地手工啤酒

田園沙律有火箭菜 再加小小酸酸地嘅沙律醬
食完牛肉再食返沙律有返啲清新嘅感覺

安格斯肉扒半番薯薯條和沙律

最後雖然已經好飽 但係都想試吓個甜品

叫咗心太軟伴雪糕 ($68)

朱古力心太軟伴雪糕

最後埋單$670, 係一個好舒服嘅環境下傾左成晚 嘢食又好好食 完全值得再嚟encore

2019-02-02
$340 (Dinner)
海膽意大利飯伴忌廉芝士
朱古力心太軟伴雪糕