2018-11-19 26 views
以前中學成日去美林邨打波,都一定會四圍搵野食,最近放工之後同女友經開美林,發現左呢間熟食亭的餐廳~K9牛展二人晚餐二人晚餐平靚正,四個餸兩個飯或麵,一向鐘意貪小便宜的女朋友見咁多餸又抵食,當然好快就話想試下~哈哈牛展牛展係我地呢餐最愛,牛展的質素我相當滿意,腌得好入味之餘,用入口即溶來形容絕不過分,鹽酥雞扒脆炸的外層包著嫩滑的雞肉,以外脆內嫩來形容我想是再適合不過了。蜜汁魷魚鬚甜甜的蜜汁與魷魚鬚配合得相當完美,令人食指大動~我同女友叫左一飯一麵,迷你肉燥飯,牛骨湯麵個湯頭最抵讚,一齊開心Share,唔洗爭~特別一提是這裡的凍奶茶,用一個杯口較大的杯盛著,別於一般的台式奶茶,有另一番風味~

K9牛展二人晚餐

牛展

鹽酥雞扒

蜜汁魷魚鬚
甜甜的蜜汁與魷魚鬚配合得相當完美,令人食指大動~

2018-10-25