2024-02-15 129 views
情人節老公Book左呢間餐廳既Set,入到黎環境好有特色,係vintage既風格仲有D二次創作既元素。講返今次呢個Set,有湯、頭盤、主菜牛排、意大利飯、甜品、飲品,價錢係$650/2人,算抵食。松葉蟹蕃茄濃湯非常濃郁的蕃茄味,感覺係成個蕃茄打爛造成湯,松葉蟹腳都新鮮,口感彈牙。三熾盛宴刺身(阿根廷紅蝦、甜蝦、虎蝦)三款蝦都非常鮮甜,完成冇腥味,最鍾意阿根廷紅蝦,啖啖肉又爽口。安格斯西冷配蘋果沙津牛排叫左7成熟,黎到都算岩岩好,個心仲有小小粉紅,而且肉質好軟淋,又有肉汁,但老公話5成會更好食。另外不得不提係有兩件南瓜餅做配菜,南瓜蓉好絲滑無渣,非常香甜,仲要加埋酥脆既外層,好好食!鮑魚黑松露燉飯非常足料,原隻鮑魚已經切好左,方便食用。米粒軟硬度適中,黑松露香味好濃,有不少蘑茹做配襯,令到意大利飯更豐富。士多啤梨香蕉蛋糕白士多啤梨幾甜,有陣香蕉精油的味道,蛋糕不過不失。豆腐咖啡幾特別,咖啡我唔識評價,只係覺得豆腐雪糕同咖啡又幾夾,不過可以甜多小小柚子益力多沙冰柚子味好重,反而唔係好飲到益力多,整體係十分清爽,食完肉同意大利飯比較油膩,就覺得好解膩

松葉蟹蕃茄濃湯

三熾盛宴刺身(阿根廷紅蝦、甜蝦、虎蝦)

安格斯西冷配蘋果沙津

鮑魚黑松露燉飯

士多啤梨香蕉蛋糕
白士多啤梨幾甜,有陣香蕉精油的味道,蛋糕不過不失。

豆腐咖啡

柚子益力多沙冰
2024-02-14
$300 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day