2022-07-31
今日嚟到位於旺角嘅amplifier restaurant ,餐廳嘅裝修風格以工業風為主,座位亦都好闊落,令人坐得好舒服。法國燒春雞配鵝肝燒春雞好大隻呀,皮脆肉嫩,咬落仲有唔少肉汁添。鵝肝份量都好多,外皮煎得香脆,入面好軟滑,入口有好香鵝油味,正呀。龍蝦意大利麵龍蝦汁煮得好香濃,食到有蝦肉,果然真材實料。意大利麵亦都唔會煮得太冧,咬落仲好有口感添。焗蘋果蘇雪糕呢個係一個幾傳統嘅甜品,蘋果酥嘅外皮覺得好香脆,入邊仲有唔少蘋果蓉。配上香甜嘅雪糕,又凍又熱咁,真係好啱夏天食。整體來講,咁餐嘅質素都唔錯,600蚊左右可以食到唔同種類嘅嘢食,仲有甜品添,所以都幾抵食呀。🌐Amplifier Restaurant (花園街) (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈1樓B號舖#hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfo
法國燒春雞配鵝肝
龍蝦意大利麵
焗蘋果蘇雪糕
旺角花園街3-5號鴻威大廈1樓B號舖
#hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#igfood#hkkol#fotd#hkfoodporn#amazing#相機食先#香港#吃貨#photooftheday#l4l#f4f