2023-05-11
Sunday afternoon, 去開旺角行完街搵間入去飲下嘢食飯, 嚟到呢間少年啤franchaise嘅The ale project TAP Mongkok~鍾意飲啤酒嘅你絕對唔可以錯過,店內啤酒嘅選擇數目十分之豐富, 叫得the ale project, 啤酒嘅種類大多都係ale or IPA, 我哋試咗第11號Tangerine dream同第17號Praline。 第一款啤酒係ipa, 有較多啤酒花嘅香味, 亦都有幾特別嘅香檳味, 飲落好清新易入口。 第二款係黑啤, 有別於一般嘅黑啤佢嘅特色係比較酸但同事因為有加入可可同埋 榛子釀製, 會有一種設咖啡嘅aftertaste 幾特別。飲酒嘅同時當然又嗌其他食物配酒, 餐廳以輕食為主比較似美式小食類, 炸魷魚圈同埋三菇綠椒係唔錯嘅送酒小食。鍾意食芫茜嘅我當然嗌咗佢炸芫茜漢堡,分量好澎湃。 白布磨菇意粉嘅醬食落好香。推介鍾意飲酒嘅朋友過來試試。
推介鍾意飲酒嘅朋友過來試試。