2023-04-06
今晚去完朋友度做gym, 就係附近食晚飯。揀左呢間設計好潮的中西餐廳😆👍🏻非一般港式餐廳,就係地鐵站行出少少,地點好方便,餐牌選擇超級多,份量仲大大份。餐廳職員超級有善,推薦我地食大排檔風味小炒,可以叫兩三個share食😋叫左個挪威三文魚凱撒沙律$60,因為最近少食菜,想清下腸胃😆沙律勁大碟!沙律醬剛剛好,吾會太多,沙律菜好新鮮爽口😋煙三文魚有兩大片捲成玫瑰花🌹好抵食👍🏻我見好多人叫芥末沙拉骨,咁我就一於試下芥末牛柳粒$88,牛柳粒大細適中,剛剛好一啖一粒😋芥末味好適中,真係好惹味得黎吾會太嗆鼻,有成廿幾粒😍牛肉粒好淋冇筋,仲有生菜拌碟,好清新!主菜叫左煎焗挪威三文魚柳配薯菜$148, 三文魚柳好大條,長過我隻手掌✋🏻焗得剛剛熟,魚肉仲係鮮嫩多汁😋,配埋佢盧筍叨草忌廉汁,好creamy好食。套餐仲包埋餐湯同飲品,餐湯係菜乾湯同雜菜蓉湯。我鐘意雜菜蓉湯,同出面一般西湯差好遠,呢個係creamy d杰身d😋好飲飲品選擇都好多,見到menu d圖好吸引, 飲品名都好特別,問左職員係咩意思,職員話白雪公主其實係好立克底,仲有朱古力雪山同阿華田雪山。最後忍吾住叫左雪糕紅豆冰,加$12。紅豆冰好大
飲品選擇都好多,見到menu d圖好吸引, 飲品名都好特別,問左職員係咩意思,職員話白雪公主其實係好立克底,仲有朱古力雪山同阿華田雪山。最後忍吾住叫左雪糕紅豆冰,加$12。紅豆冰好大杯😍雪糕球係vanilla 味, 好rich & creamy 🤭條飲管好colourful, 細心一睇,寫住recyclable and bio degradable, 值得一贊👍🏻
Overall 我覺得呢間餐廳食物品質高,大份抵食。最重要係職員態度超級nice, 呢個係令我會回頭的原因😆下次想黎試下個一人前石燒。